Как да приемаме коластра Colostrum от ЛР Хелт и Бюти LR Health and Beauty

Коластрата на LR се предлага като хранителна добавка под 2 форми: Colostrum Liquid в течна форма и Colostrum Kapseln като капсули. Течната форма Colostrum Liquid има най-бързо и концентрирано действие, докато капсулите Colostrum Kapseln са подходящи за профилактика.

натурална течна коластра от LR
натурална течна коластра от LR
коластра на капсули от LR
коластра на капсули от LR

 

 

 

 

 

 

 

 

Colostrum Liquid в течна форма за директно противодействие при първи симптоми на инфекция. Прием: 1-2 супени лъжици на всеки 3-4 часа за пресичане на процеса. При профилактика: 1-2 супени лъжици на ден. Първият цикъл на прием може да продължи 1-2 месеца.
125 мл
Код: 80361

Colostrum Kapseln на капсули за ежедневна подкрепа на имунната система. Прием: 2 на ден по 1 таблетка, с малко вода.
60 капсули / 30,9 г
Код: 80360

 

Как се приема Colostrum?

Colostrum Liquid (течната форма) – най-добре е да се приема директно, без разреждане, 20 минути преди хранене. Тъй като има специфичен вкус, неприятен за някои хора, може да се приема и разредена с плодов сок, вода или прясно мляко, но задължително незатоплени (коластрата губи част от качествата си при по-висока температура);
Colostrum Kapseln (капсули коластра на прах) – приема се 20 минути преди хранене с плодов сок, вода или прясно мляко (незатоплени). При малки деца или при възрастни, които имат затруднения с преглъщането на капсули може съдържанието на капсулата може и да се изсипе в течността за приемане. Тъй като продуктите са напълно натурални, няма опасност от предозиране.

Кога е добре да се приема Colostrum?

Формите на продукта – Colostrum Liquid (течната форма) и Colostrum Kapseln (капсули коластра на прах) са напълно идентични по съдържание, но са подложени на различна нискотемпературна обработка. Предимството на течната форма е, че действа много бързо поради незабавната си асимилация от организма и поради това е за предпочитане при остри вирусни инфекции. Коластрата на капсули се препоръчва за профилактика (повишават естествените съпротивителни сили на организма) и при хронични заболявания.

  • При остри вирусни инфекции (грип, настинки) – при първите симптоми на болестта е добре да се започне интензивен прием на Colostrum Liquid (течната форма), като дозата за деца над 12 г. и възрастни е 1 ч.л. на всеки 2 часа през първия ден, а през следващите 2-3 дни – 2 пъти по 2 ч.л. (сутрин и вечер). По този начин не се позволява болестният процес да се развие и организмът се възстановява много бързо. За по-малки деца след консултация с лекар дозата е както следва: бебета под 2 години – по 2 мл сутрин и вечер, между 2 и 5 години – по 4 мл сутрин и вечер, между 5 и 12 години по 6 мл сутрин и вечер.
  • ИЛИ Colostrum Kapseln (капсули коластра на прах) за деца над 12 г. и възрастни 2 пъти по 4 капсули дневно (сутрин и вечер). Дозата за по-малки деца отново е след лекарско разрешение както следва: между 2 и 5 години четвърт капсула сутрин и вечер, между 5 и 12 години по половин капсула сутрин и вечер. За бебета под 2 години се препоръчва течната форма на коластра Colostrum.
  • При хронични (ревматизъм, Алцхаймер) и автоимунни заболявания (алергии, херпес) за деца над 12 г. и възрастни 2 пъти по 2 капсули (сутрин и вечер) ИЛИ 2 пъти по 2 ч.л. дневно в продължение на минимум 3 месеца. Дозата за по-малки деца отново е на половина.
  • За профилактика и повишаване на имунитета – за деца над 12 г. и възрастни 2 пъти по 1 капсула дневно (сутрин и вечер). Дозата за по-малки деца отново след лекарско разрешение е както следва: между 2 и 5 години четвърт капсула или 4 мл течна коластра веднъж на ден , между 5 и 12 години по половин капсула или 6 мл течна коластра на ден. За бебета под 2 години се препоръчва течната форма на коластра Colostrum, дозирана по 2 мл на ден.